Най-голямата снежна виелица за тази зима вилнее във Великобритания

13
Снежната буря може да продължи до понеделник
Снежната буря може да продължи до понеделник Снимка: Scott Huntley / HVC

Според метеорологът на Exacta Джеймс Мадън сегашната виелица е "най-голямото снежно събитие за тази зима" досега

Разширените карти за моделиране на времето показват, че 30 см сняг ще се утаят на земята в някои части на Обединеното кралство до този уикенд, тъй като огромната зимна виелица е само на часове.

Водещ синоптик предупреди, че снежната буря, която връхлетя Обединеното кралство в четвъртък, може да продължи до понеделник (12 февруари), пише Meteo Balkans.

Предупрежденията на метеорологичните служби за сняг и лед са в сила в Уелс, Централна/Северна Англия, Шотландия и Северна Ирландия и ще останат в сила в петък (9 февруари). Едно предупреждение, обхващащо северната половина на Шотландия, е планирано да продължи до събота (10 февруари).

Метеорологичната служба каза, че до 20 см сняг може да се утаи на земята в някои високи региони, особено около Сноудония и Пенинските планини. И изглежда, че снегът не показва признаци на отстъпление.

Метеорологът на Exacta Джеймс Мадън каза в актуализация в четвъртък, 8 февруари, че „това снежно събитие едва започна“. Той добави: „Днес има още няколко часа сняг, който ще вали в големи части от Северна Англия, Йоркшир и Хъмбър, Северна Ирландия и североизточна Англия.“

След това Мадън продължи да предупреждава как снегът може да продължи през следващата седмица. Той каза: „Също така ще има допълнителен широкоразпространен сняг утре от същото събитие и преди някои по-слаби снежни валежи в неделя вечер/понеделник сутрин на места.“

Мадън по-рано нарече сегашната виелица "най-голямото снежно събитие за тази зима" досега.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    Kiro
    Bullshit
  • -2
    1
    Kiro
    Bullshit
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари