Най-големият страх на българина е да не се разболее

2
Най-големите страхове на българите са от болести, бедност и война
Най-големите страхове на българите са от болести, бедност и война

Най-големите страхове на българите са от болести, бедност и война

Това сочи изследване на социологическа агенция “Естат”. “От нищо не ме е страх”, казват 6,2% от участниците в проучването. В тази група повече - 9%, са мъжете, докато безстрашните представителки на нежния пол са едва 3,8%.

43,3% от отговорилите се опасяват от разболяване, а 36,7% - да не обеднеят. Тези страхове изместват войната (33,5%) на трето място сред заплахите, които смущават съня му. Страхът от бежанци е едва 2%, а 2,7% са много тревожните на тема “екология”. Още 7,7% са тези, които се боят от природни бедствия и катаклизми, а това включва и страховете от земетресения.

Социологът Иво Желев посочи в ефира на "Твоят ден" по NOVA, че страховете са подсилени от периода след COVID пандемията. "Тези на младите са най-вече в посока финансови неуспехи, депресия и насекоми. Другата група - между 50 и 60 години, се страхува от болести, война и загуба на доходи. Жените са много по-тревожни", обясни той.

По думите му в големите градове страховете са от болести, докато в малките населени места - от война. "Богатите се страхуват от болести, не толкова от загуба на доходи. Между 5 и 6% имат аерофобия, други се страхуват от зимата, от лекар и зъболекар", посочи социологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    хахахах
    Страх го е и да отиде на профилактичен преглед, да не му "намерят някоя болест". Чака да легне да умира, и тогава - докторите лоши.
  • 5
    1
    Бу
    Ами как да не ги е страх. Ако се разболее човек, трябва да отиде в болница. А там първо ще го оберат. Ще докарат и него и семейството му до просешка тояга. Като свършат парите ще утрепят болния и айде следващия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари