Проучване: Три думи предизвикват най-силен страх у българите

1
Степента на тревожност е изключително висока, смята психотерапевт
Степента на тревожност е изключително висока, смята психотерапевт Видео: NOVA

Степента на тревожност е изключително висока, смята психотерапевт

Войната е сред трите най-големи страхове на българите. Това показва проучване на Националния център за парламентарни изследвания. Оказва се, че три думи - война, смърт и криза, предизвикват най-силна тревога в участниците в проучването. Малко над 28% посочват като най-голям свой страх военните конфликти.

За 23% страхът от смъртта е водещ. Този показател е и в пряка зависимост с възрастта - с увеличаване на годините, нараства и страхът от смъртта. Близо 1/5 от българите пък споделят, че икономическата и финансовата криза ги притесняват най-много. В тази група попадат както най-младите, така и най-възрастните участници.

Войната, като че ли, е най-страшното и значимо тежко събитие в представите на почти всички хора. И на повечето поколения назад във времето. Още повече, че през последните години сме свидетели на такива конфликти”, коментира психотерапевтът Желяз Турлаков, предава NOVA.

Степента на тревожност е изключително висока. Ако говорим в психосоциален смисъл, по-скоро психичните разстройства се увеличават, тревожността в хората се увеличава, както и чувството за несигурност за бъдещето, за семейство, за дома, за децата”, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    13
    Фена на Зелените шитни
    Ей, нямате грам покой, вие платените списуватели...Ставате вече повече от банални. Смешни бяхте до преди "перемогата", а сега чупите класациите по тъпотии и папагалстване. Не знам дали и вие си давате сметка, че Света се променя. "Западната" цивилизация е почти мъртва, всъщност е в предсмътртни конвулции, а евреогейския съюз скоро ще се самозакопае напълно. Разбирате ли го това, или от дрога сте останали съвсем без мозъци? Разбира те ли, че войната на разни кръгове в САЩ, срещу Русия, с посредничеството на НАТО и ЕС, и в изпълнителство от Режима в Киев, вече е към края си? Харесва ви или не, е без значение. БРИКС се разшири вече. След няколко години ще си стартират собствена валута (финансистите знаят какво следва след това). Паричните и ресурсните потоци лека - полека променят маршрутите си... Цялата ви демагогия със всеки изминал ден, става все по - безсмислена и дразнеща. Вие, във собствената си простотия НАТИКАХТЕ в групата на симпатизантите на Русия, хора които доскоро, ако не да са я мразели тази държава, поне бяха неутрални към нея. Вие и цялата Ви вреслива клика от средствата за масова дезинформация, втръснахте на изключително много хора с вряскането ви за Украина, за гейските Ви цвнности, за лъже - демокрацията Ви която най после лъсна в истинската си същност... Вие се самозакопахте и продължавате да копаете дъното...Може би вече от срам...макар, че се съмнявам да сте способни да изпитвате срам... Скоро вашата "Къщи от крти" ще се срути напълно. Чудя се колко бързо ще се "пребоядисате" и ще се покриете.. Седесарите го направиха доста бързо, очаквам Вие да ги изпреварите..
  • 0
    12
    Трите думи
    1. Путлер 2. ТероруZZшлямистан 3. окупатори
  • 0
    11
    Георги
    Пола си го смениха доста руснаци. Синовете на приближените на путлер станаха дъщери.. да са живи и здрави ама на вас яко ви промиха мозъчната клетка. Не се напъвайте копейки.. Дърпате ни към руzzия, северна корея и иран - терористичния свят, който не го е грижа за човека - за тях важното е да са се наяли бейовете/фашистите. България ще пребъде ВЪПРЕКИ вас и ще стане Чиста и Свята Република , а не савецки сателит..
  • 0
    10
    Съгласен с гьоре?
    Вие си знаете???? Анадънму?
  • 0
    9
    към Съгласен
    Като ти е внедрен страх не излизай от вас.Другият вариант е психолог,психиатър и хапченца по два пъти на ден.Яж шкембе чорба с много чесън.Минават страхове.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари