Най-чистите плажове за лято 2021

0
13 български плажа получават знак за качество "Син флаг"
13 български плажа получават знак за качество "Син флаг" Снимка: Dunavmost

13 български плажа получават знак за качество "Син флаг"

Плажът на Златни Пясъци, Слънчев ден, Свети влас, Поморие –изток, Дюни, Дюни-юг и Аркутино са сред българските плажове, които ще се кичат това лято с отличителния знак за качество "Син флаг", информира Марица

"Син флаг" е международна програма, която обследва крайбрежни дестинации по цял свят по различни показатели - качество на водата, съоръженията, безопасност, екологичност и добро управление.

В списъка за тази година влизат още трите плажа на Слънчев бряг – северен, централен, юг, Несебър – юг и Созопол – Централен и Харманите.

През настоящата година от Програмата „Син флаг“ са отпаднали плажовете на Албена и Бялата Лагуна, както и дългогодишните участници – Елените и Оазис.

Особено внимание сега се обръща на въздействието на Covid пандемията, която неизменно оказва влияние върху функционирането на всички бизнеси, като особено засегнат е туризмът. На плажовете със Син флаг се прилагат специални мерки срещу разпространението на вируса, наред с всички други, наложени от критериите на Програмата, посочват от Българското движение Син флаг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари