Най-честата причина за смъртност у нас са инфарктите и инсултите

1
Пандемията от COVID-19 не може да се сравнява с "пандемията" от сърдечно-съдови заболявания
Пандемията от COVID-19 не може да се сравнява с "пандемията" от сърдечно-съдови заболявания Снимка: БГНЕС

Пандемията от COVID-19 не може да се сравнява с "пандемията" от сърдечно-съдови заболявания

Пандемията от Ковид, която в последните месеци отшумява в световен мащаб, и която взе милиони жертви, не може да се сравнява с "пандемията" от сърдечно-съдови заболявания, които продължава да е водещ фактор за смъртност в световен мащаб, предава БГНЕС.

Дори през миналата година инфарктите, инсултите и други подобни болести на сърдечно-съдовата система са взели 80 хиляди жертви у нас.

Това означава, че 1163 души на общо 100 000 население умират от болести на кръвообращението.

Втората причина за смъртност в страната е пандемията от Ковид: 27 588 души са починали от заразата през 2021 г., а общо от началото на пандемията до момента заради вируса живота си са загубили над 37 700 души.

След сърдечно-съдовите заболявания и болести на кръвообращението, третата по ред причина за смъртността в България бива квалифицирана в резултат на „новообразувания“. В тази графа влизат всички ракови образувания, като за 2021 г. загиналите в резултат на онкозаболявания са 17 221 души. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Айде, бе?
    Най-честата причина за смъртност у нас не е ли *ваксинацията* против ковид с ония, експерименталните мъзгочи? Които ще трябва да продължим да купуваме от €врогейския съюз до края на 2023 година? Съгласно договора до края на 2022 г. у нас трябва да бъдат доставени (разбирайте ПЛАТЕНИ от всички нас!) още 2 710 904 дози, а през 2023 г. – над 7 млн. дози!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари