Нахлува студен фронт

2
Ще се задържи много ветровито
Ще се задържи много ветровито

Ще се задържи много ветровито

Около нулата бяха минималните температури тази сутрин - от минус 4° в Кърджали, 0° в София до 5° в Лом. Акцентът обаче остава върху силния северозападен вятър, с който за пореден ден в страната ще нахлува по-студен въздух и ще създава усещането за по-студено от действителното време.

Облачността ще е значителна и на места от запад на изток ще има валежи от дъжд и сняг. Максималните температури ще се понижат, спрямо вчера, и ще са между 3° и 8°, в София - около 4°, малко по-високи на места в Южна България, информира БНТ.

Неделя

И през следващото денонощие облачността ще се задържи значителна, на много места с валежи, предимно слаби и от сняг. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните - от 2° до 7°, в София - около 2°. Вятърът в повечето райони ще отслабне, но в Източна България, включително и по Черноморието ще се задържи умерен, с посока от север-северозапад. Облачно ще бъде и на морския бряг, на места с превалявания от дъжд и сняг. Максималните температури ще са около 3°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция към усилване.

Значителна ще бъде през целия ден облачността и в планините, а по билата ще бъде мъгливо. На много места ще превали сняг.

Ще се задържи много ветровито. Ще духа силен северозападен вятър. А температурите в курортите ще са от минус 9° на Алеко до минус 3° в Пампорово. И в по-голямата част от Балканите утре ще бъде облачно, със слаби валежи от сняг главно в източните райони, а в Южна Гърция – от дъжд. Повече слънчеви часове ще има в северозападните райони на полуострова.

Понеделник и вторник

У нас, в понеделник и вторник температурите още малко ще се понижат, а в в източната половина от страната ще остане много ветровито. Облачността ще е по-често значителна, но само на отделни места, главно в планинските райони, ще превали слаб сняг. В средата на новата седмица ще бъде предимно слънчево, но отново - много ветровито.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари