Наградиха русенски полицаи за успешна операция

6
Награди се връчват за бързина и ефективност при реализиране на успешни действия
Награди се връчват за бързина и ефективност при реализиране на успешни действия Снимка: МВР - Русе

Днес в сградата на ОДМВРРусе се състоя официална церемония по награждаване на служители на МВР и прокуратурата във връзка с проведена съвместна международна операция по линия на грабежи.

Наградите се връчват за бързина и ефективност при реализиране на успешните действия. В присъствието на директора на ОДМВРРусе старши комисар Теодор Атанасов, задграничният представител на МВР към Център SELEC Светлин Данаилов е връчил отличията на трима служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ /ПКП/ при ОДМВРРусе, разследващ полицай и служителите от сектор „ПКП“ при Второ РУ в Русе и прокурор от Русенска районна прокуратура. 

Успешната операция е реализирана през месец юни тази година. В резултат на съвместните действия между българската и румънска полиция, на територията на ОДМВРРусе са задържани двама румънски граждани, извършили грабежи на чуждестранни шофьори и пътници в Русе. Румънците са се представяли като полицаи, ползвали са полицейски атрибути и са спирали автомобили с чужда регистрация, след като те са навлизали на българска територия.

Извършителите са задържани в Русе, в рамките на 48 часа от извършване на престъплението до установяването им, след осъществен обмен на информация с румънските правоохранителни органи чрез Българо-румънското контактно бюро (СКЦПМС) на ГКПП - Дунав мост и по канала на Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа (SELEC) – Букурещ. Успешната реализация е доказателство за ефективното оперативно сътрудничество между службите на България и Румъния, коментират полицейските служби. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари