Наемателят унищожава общинско имущество в Спортен комплекс „Дунав“

0
Как някой краде цял спортен комплекс под формата на концесия и остава безнаказан
Как някой краде цял спортен комплекс под формата на концесия и остава безнаказан

На 18 октомври 2018 г., четвъртък, на заседание на Общински съвет - Русе Мариян Димитров направи питане на тема: "Унищожаване на спортни съоръжения и общинско имущество в Спортен комплекс „Дунав“ от наемателя".

В Спортен комплексДунав“, състоящ се от имоти публична и частна общинска собственост на Община Русе, от една година се извършват значителни по обем ремонтни дейности на дадените под наем съоръжения на Футболен клуб „Дунав“. Според кмета Пламен Стоилов и директора на „Спортни имотиВеселин Богданов там само са направени козметични ремонти на съоръжението, за да може то да бъде ползвано като такова за следващия футболен сезон и фактически в момента ремонтите, които се извършват не са основни.  

уважаеми общински съветници,

уважаеми господин председател,

уважаеми господин кмете,

Изказването ми е относно унищожени спортни съоръжения и общинско имущество в Спортен комплекс „Дунав“.

В Спортен комплексДунав“, състоящ се от имоти публична и частна общинска собственост на Община Русе, от една година се извършват значителни по обем ремонтни дейности на дадените под наем съоръжения на Футболен клуб „Дунав“. Според кмета Пламен Стоилов и директора на „Спортни имотиВеселин Богданов там само са направени козметични ремонти на съоръжението, за да може то да бъде ползвано като такова за следващия футболен сезон и фактически в момента ремонтите, които се извършват не са основни.

В отговор на мое питане, даден ми от кмета Пламен Стоилов и прочетен от директора на „Спортни имотиВеселин Богданов, бях уведомен, че за посочените ремонтни дейности не е необходимо одобряване на инвестиционни проекти. В тази връзка не са изработени инвестиционни проекти и проектно-сметна документация.

С изграждането на двете изкуствени игрища с размери 20 м. х 40 м. зад всяка една от вратите на тревното игрище, както и с реконструкцията на самото тревно игрище са унищожени пистата за бягане на стадиона и секторите за висок скок, дълъг скок и троен скок. Това прави невъзможни тренировките и организирането на състезания на бегачите от всички дистанции и на скачачите на дълъг, троен и висок скок, както и на други комбинирани дисциплини от леката атлетика, упражнявани от стотици русенци.

Със започналото изграждане (строителство) на нов изкуствен терен над трибуните на стадиона е унищожено съществувалото там трасе за стрелба с лък. Това прави невъзможни тренировките и организирането на състезания по стрелба с лък.

Унищожена е и масивната ограда на Спортен комплексДунав“ от към ул. „Тича“, поради което в него сега се влиза безпрепятствено.

По този повод искам да задам на кмета Пламен Стоилов следните въпроси:

1. Община Русе давала ли е съгласие наемателя СНЦ „ФК „Дунав-2010 – Русе“ да унищожи пистата за бягане на стадиона и секторите за висок скок, дълъг скок и троен скок?

2. Община Русе давала ли е съгласие наемателя да унищожи трасето за стрелба с лък?

3. Община Русе давала ли е съгласие наемателя да унищожи масивната оградата на Спортен комплекс „Дунав“ от към ул. „Тича“?

4. Защо Община Русе не е обозначила своя имот с изискващата се по закон информационна табела, от която да е видно кога е започнал, кога ще завърши и от кого се извършва този „козметичен“ ремонт, включващ и разрушаването на трасето за стрелба с лък, заедно с масивната ограда?

5. Освен започналия преди няколко месеца „козметичен“ ремонт, предвиждат ли се и други „козметични“ ремонти на Спортен комплекс „Дунав“, които ще бъдат извършени от наемателя?

От слайдовете на екрана ясно се вижда, че „козметичният“ ремонт се прави с багери, фадроми и валяци, които разрушават спортни съоръжения в комплекса!

Г-н Орлин Дяков, Вие, който винаги се обиждате от моите изказвания, не се ли обиждате от тази лъжа за „козметичния“ ремонт на Спортен комплекс „Дунав“?

Г-н Галин Ганчев, това е поредната манипулация, но не е моя манипулация, а е на кмета Пламен Стоилов и администрацията!

Уважаеми общински съветници,

Когато някой с ваша помощ краде цял спортен комплекс под формата на концесия и остава безнаказан, защо друг пиян и и дрогиран да не си въобрази, че може да остане безнаказан когато изнасилва и убива?!

Замислете се какъв пример давате на подрастващото поколение в гр. Русе!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари