Надежда Нейнски: Няма ескалация, изгоря стълбата – конфронтацията на Иран срещу Израел стана явна

0
"От военна гледна точка среднощната атака е неуспех за Иран", каза бившият външен министър
"От военна гледна точка среднощната атака е неуспех за Иран", каза бившият външен министър Видео: NOVA

"От военна гледна точка среднощната атака е неуспех за Иран", каза бившият външен министър

Има шанс да не се стигне до ескалация на напрежението в Близкия изток. Това обяви бившият външен министър Надежда Нейнски в предаването „На фокус” по NOVA по повод снощната атака от Иран към Израел. „Няма ескалация, изгоря стълбата – конфронтацията на Иран срещу Израел стана явна”, допълни тя.

По думите на дипломата от военна гледна точка среднощната атака е неуспех за Иран. „От политическа гледна точка има промяна на стратегията на Иран за Близкия изток. Ескалацията на този регионален конфликт е по-скоро част от големия геополитически сблъсък”, каза Нейнски. Според дипломата е правилно отговорът на Израел да е много премислен.

Тя направи аналог между конфликта Русия-Украйна и нападението на Иран към Израел. „Има няколко геополитически фактора, които застрашават Западния свят”, обясни тя.

Бившият външен министър не смята, че светът ще стигне до реален мащабен сблъсък. „Ще има регионални конфликти, в които ще бъде наливано гориво, за да могат определени геополитически сили да извличат ползи и да преструктурират влияния. Ще бъде един неспокоен свят през следващите години”, допълни Нейнски.

Не изпускайте ритъма на деня

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Спонсор
    ПРЕВОДАЧКАТА и офицер ли стана? Малий, кви разсъждения има кощрам бата! Ми да ходи в Украйна да си пови шава квалификацията! Едно време комунягите като нея винаги бяха ОТПРЕД в ПОСЛЕДНАТА РЕДИЦА! Из превариха само 90- та да грабнат КОКАЛА! И днес не го пускат!
  • 3
    1
    Спонсор
    И ша си клатиш курвенския гъз на яхтата, нали? Щото като министър ходеше на посещения без полза само при ПАТЛАЦИТЕ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари