Надежда Мей-Нгуен спечели бронзов медал на Европейското по щанги

3
Състезателката на ТСК „Русе“ постигна бронза в изхвърлянето след два успешни опита
Състезателката на ТСК „Русе“ постигна бронза в изхвърлянето след два успешни опита Снимка: lap.bg

Състезателката на ТСК „Русе“ постигна бронза в изхвърлянето след два успешни опита

България вече има медал от Европейското по вдигане на тежести в "Арена София". Надежда Мей-Нгуен се пребори за бронзовото отличие в категория до 45 килограма, предаде Фокус.

Състезателката на ТСК „Русе“ спечели бронза в изхвърлянето след два успешни опита - 67 и 69 кг. При третото си излизане в движението българката не успя на 71. В изтласкването записа успех от втория опит на 80 кг, след като първият не бе зачетен заради добутване. В третия си пък не съумя да се справи с 86 кг. и така с двубой 149 кг остана на пето място.

Другото наше момиче в състезанието Бояна Костадинова за съжаление записа нула в изхвърлянеото след три неуспешни опита - 65, 66, 66. В изтласкването също записа 80 кг, но остана извън общото класиране.

Очаквано без особени проблеми шампионка стана туркинята Джансу Бекташ с двубой 163 кг. (75 и 92). Втора се класира сънародничката ѝ Гамзе Алтун със 157 (65 и 92). Трета остана испанката Марта Гарсия Ринкон със 156 (72 и 84).

Утре, 13 февруари, на подиума ще се качат двама русенски състезатели – Ангел Русев и Джан Зарков, който ще се бори за място сред шестте най-добри в Европа в категорията до 55 килограма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Съдиятаааа, съдиятаааа,...
    Е па напишете нещо за постиженията на правнуците, на един комунистически убиец на граждани на Русе. Вива Либия, вива Бен гази гази бен.
  • -13
    1
    фена на Путлер
    Ето отново наша кумунярска сестра от Виетнам печели медал за РуZZшлямия, 16-тата республика! Да жевее ТероруZZстан! Слава Путлера! Балгариа ДГД!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари