Над 70 000 пенсионери се отказаха от шофьорските си книжки

0
Това стана след призив на правителството в Република Корея за ограничаване на ПТП, причинени от възрастните шофьори
Това стана след призив на правителството в Република Корея за ограничаване на ПТП, причинени от възрастните шофьори Снимка: DPA

Това стана след призив на правителството в Република Корея за ограничаване на ПТП, причинени от възрастните шофьори.

Седемдесет и три хиляди южнокорейски водачи на МПС на възраст над 65 години са върнали шофьорските си книжки, за да се избегнат произшествия по пътищата по тяхна вина, съобщава ТАСС.

Хората от третата възраст в Република Корея последваха призива на правителството за намаляване на автомобилите в пътната мрежа и за ограничаване на ПТП, причинени от възрастните шофьори. На всеки пенсионер, който се отказва от шофьорските си права, се изплащат около 87 долара месечна компенсация за това, че ще ползва обществения транспорт.

В Южна Корея възрастните хора редовно биват увещавани да не сядат зад волана. Мотивите са, че с годините при тях се притъпяват зрението, слухът и бързината на реагиране. Старите хора на пътя представляват повишена заплаха както за себе си, така и за останалите участници в движението.

Според статистиките възрастното население в Република Корея е 14,5 процента, но то е отговорно за 44,5 процента от автомобилните катастрофи в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари