Над 470 000 бюлетини ще пристигнат в Русе

0
ГРАО: Избиратели в Русенско са 189 178
ГРАО: Избиратели в Русенско са 189 178 Снимка: Областна администрация - Русе

ГРАО: Избиратели в Русенско са 189 178

Днес след 15:00 часа се очаква в Русе да пристигнат малко над 470 000 бюлетини за предстоящите на 29 октомври избори за общински съветници и кметове на общини и кметства. Те ще бъдат доставени при засилени мерки за сигурност и посрещнати на място от представители на ръководството на Областната администрация и Общинските избирателни комисии /ОИК/ от региона. Веднага след разтоварването бюлетините ще бъдат съхранявани в Областна администрацияРусе, като тяхната сигурност ще бъде обезпечена с постоянна полицейска охрана. Създадена е организация те да бъдат предоставени на общините от региона във възможно най-кратки срокове.

Изборите на 29 октомври в секциите с над 300 избиратели ще се проведат както на хартия, така и чрез машини за електронно гласуване. Начинът за гласуване зависи от желанието на избирателя. Само хартиени бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души. В подвижните секции ще се гласува също с хартиени бюлетини. На практика бюлетините, които ще бъдат доставени, подсигуряват напълно вота във всички секции. Припомняме, че според данни от предварителните списъци на ГРАО избирателите в региона са 189 178.

Към момента според информация от Централната избирателна комисия разкритите секции в областта са 326, като в 287 от тях, където избирателите са над 300, ще има възможност за машинен вот.

Всички материали ще бъдат разпределени по секциите на 28 октомври от съответните общини. Председателите на комисиите следва сутринта в деня за размисъл да получат първо книжата. В Областната управа вече са доставени изборните книжа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Pyce
    189хил. само на документи. Повече от 110-120хил. няма начин да сме!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари