Над 40 малки творци се включиха в кампанията "Аз и моето семейство"

1

Инициативата бе на Народно читалище "Светлина" в Караманово

Повече от четиридесет малки творци се включиха в кампанията „Аз и моето семейство“. С помощта на рисунка децата трябваше да пресъздадат семействата си. Инициативата на Народно читалище „Светлина“ беше посветена на Деня на християнското семейство - 21 декември, когато се отбелязва християнският празник Въведение Богородично. Освен от различни краища на страната в конкурса участва и рисунка на момче от Румъния.

Традициите, свързани с българското семейство, се предават от поколение на поколение. Може би тези устои са допринесли за оцеляването на българщината през вековете. Колкото и тривиално да звучи, семейството е най-малката брънка в обществото, но от него зависи какви личности ще израснат“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова.

Журито единодушно присъди специалната награда за оригиналност на творбата на местната детска градина "Радост". Рисунката „Животът в моето семейство“ на Алекс Блажев заслужено беше отличена с първа награда. Всички участници в конкурса ще получат грамота, скицник и маркери за рисуване, осигурени от читалищното настоятелство.

Денят на християнското семейство беше отбелязан във всички населени места на община Ценово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари