Денят на християнското семейство се превърна в общоселски празник в Караманово

0

Под звуците на „Многая лета“ започна тържеството по повод Деня на християнското семейство в Караманово.

Празникът по инициатива на кметството и със съдействието на Народно читалище „Светлина“ се проведе в новия Клуб за културни дейности в селото. Помещението е изцяло обновено и освежено като е прокарана и инсталация за парно отопление. В една от залите са монтирани и богат набор от уреди за фитнес, които могат да се ползват от всички жители на населеното място.

Кметът на селото Бисер Блажев сподели, че откриването на новия културен клуб е станало възможно с активната подкрепа на ръководството на общинската администрация в Ценово. В близко време се очаква и пълното дообзавеждане на помещението. В знак на доброто сътрудничество кметът на община Ценово д-р Петър Петров подари картина с лика на Васил Левски. Присъстващите с интерес разгледаха изложбата от рисунки на възпитаници на детската градина и местното училище под мотото „Аз и моето семейство“.

По време на дискусията през призмата на времето на преден план бяха изложени ценностите на семейството преди, сега и в бъдеще. Най-малката клетка на обществото е била и ще продължава да бъде като своеобразна крепост, която ни пази и ревностен закрилник на традициите. Всички се обединиха около твърдението, че семейството няма да спре да бъде извор на любов, мир и творчество.

Високият градус на доброто настроение продължи да се поддържа от театралния състав към читалището. Самодейните актьори представиха скеча „Един ден в моето семейство“. С бурни аплодисменти беше съпроводена и минипостановката „Мързелан и Мързеланка“, реализирана по проект „Твоят час“ от ученици от ОУ „Христо Ботев“. Както повелява традицията домакините се бяха подготвили и почерпиха гостите с чай, кафе и сладки. Денят на християнското семейство се превърна в истински селищен празник за жителите на Караманово. По-късно членовете на пенсионерския клуб „Златни години“ спазиха традициите, свързани с отбелязването на Въведение Богородично.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари