Над 300 станаха леглата за лечение на пациенти с КОВИД-19 в Русенско

0
По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 227 души, като 49 от тях са в реанимация
По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 227 души, като 49 от тях са в реанимация Снимка: Dunavmost

Над 300 станаха леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в Русенско

От днес те са увеличени с 55 и вече техният брой е 309, като 56 от тях са за най-тежките случаи, а 253 са за неинтензивни грижи. Интензивните легла в региона са увеличени с 10, а неинтензивните с 45.

Тази информация стана ясна от проведен по-рано през деня разговор между областния управител Борислав Българинов и временно изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

Най-много нови легла са разкрити в сградата на бившите палиативни грижи към Комплексния онкологичен център – 25. Така капацитетът на лечебното заведение е увеличен до 30 души, като вече и там има хоспитализирани. До скоро там бяха предвидени пет легла и то в случаи на крайна необходимост. Важно е да се отбележи, че заразените с Covid-19 и онкоболните нямат никакъв контакт помежду си, тъй като те се лекуват в две различни сгради, намиращи се буквално на километри една от друга.

С двайсет повече са и леглата за неинтензивни грижи в Университетска болница „Канев“. Там от 91 сега са 111, а реанимационните легла в лечебното заведение са вдигнати от 10 на 20. В останалите лечебни заведения няма промяна и Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ неинтензивните легла са 45, а в беленската „Юлия Вревска“ 31. С по 36 реанимационни и отново толкова неинтензивни остават в другата университетска болница „Медика Русе“. На практика те продължават да бъдат и с най-голям интензивен капацитет в региона. Не са редки и случаите, когато хора във влошено здравословно състояние биват карани за лечение в русенските болници от други области на страната, като Търговище, Разград, Силистра и Велико Търново.

По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 227 души, като 49 от тях са в реанимация.

Свободните легла са 82, от които 7 са за интензивни грижи. Остава възможността за промяна бройката на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона във всеки един момент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Карате ли се с жена ти?
- Караме се.
- А как се сдобрявате?
- Изключвам рутера и я чакам да дойде да ме помоли да и "поправя интернета".

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари