Продължава спадът на активните случаи на КОВИД-19 в Русе

0
Отново повече оздравели отколкото заразени с Covid-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе
Отново повече оздравели отколкото заразени с Covid-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе Снимка: Dunavmost

Отново повече оздравели отколкото заразени с Covid-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе

За изминалото денонощие новите случаи са 42, а излекуваните са 50. 31 от заболелите са от община Русе. Четирима болни има в Сливо поле, трима в Бяла, двама в Две могили, по един в Борово и Иваново. Същевременно за през вчерашния ден са починали трима мъже и четири жени с положителен тест за коронавирус.

Активните случаи са 788, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 16 096, а преболедувалите са 14 299. На болнично лечение към момента в областта се намират 252-ма души, като 51 от тях са в реанимация. Свободните легла са 72, от които интензивните са 10.

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на 17-о място по заболеваемост в страната. През изминалото денонощие няма област без нови случаи, като с най-малко е Силистра – 18.

До момента в областта са извършени 68 231 имунизации, като повторна доза са получили 34 120 лица.

До края на тази седмица всеки делничен ден ще работят три имунизационни пункта. Без предварително записване на час в периода от 08.30 сутрин до 16.30 часа всеки ще може да се ваксинира в изнесения кабинет пред ДКЦ-2, а между 12.00 и 18.00 часа тази възможност ще бъде осигурена в болницата в Бяла. Работното време на кабинета за имунизации в Белодробната болница остава от 09.00 до 16.00 часа, но за поставяне на ваксина различна от тази на „Пфайзер“ ще трябва предварително записване на телефон: 082/ 813 – 903.

Навсякъде са осигурени достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между и РНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“ и еднодозовият препарат на „Янсен“, като в Белодробната болница и МБАЛ „Юлия Вревска“ има възможност за ваксинация и с „Астра Зенека“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари