Над 3 500 души вече са се преброили

0
Желаещи да се преброят онлайн съобщават за проблеми със сайта
Желаещи да се преброят онлайн съобщават за проблеми със сайта Видео: NOVA

Всяко едно домакинство има значение, заяви Атанас Пеканов на официалното откриване

"Преброяването е изключителен важен процес за всички нас, както и за мен. В качеството си на вицепремиер вярвам, че е много важно да имаме данни за българското общество. Всеки един гражданин, всяко едно домакинство има значение. Националното преброяване е важно, само то ще ни даде данните за всяко едно кътче от страната ни – до най-малкото селце", заяви вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, предава NOVA.

Той призова гражданите да се включат в процеса, при това онлайн, тъй като по този начин преброяването става лесно и бързо. Пеканов, заедно с председателя на Националния статистически институт Сергей Цветарски, откриха официално „Преброяване 2021“ на пресконференция.

За нас това е един много емоционален ден. Преброяването е задача, която се случва веднъж на 10 години. Това за мен е петото преброяване, в което участвам. Електронното преброяване 2021 година започна в 00 часа. Първата регистрация беше още в първата минута. До 7 часа имаме преброени 3571 души, като почти половината са в София  - 1503, във Варна са 321, в Бургас – 241, в Пловдив - 229”, разкри Цветарски.

Само преброяването ще ни даде пълната картина за страната ни – от най-големия град до най-малкото селце. Като икономист, а и в ролята си и на вицепремиер, и на експерт, аз наистина вярвам, че само така можем да взимаме правилните решения. Само ако знаем всичко за страната, можем да търсим правилните политики, работещите и ефективни стратегии. Преброяването ще повиши представителността на взетите решения”, каза още вицепремиерът.

Той посочи, че данните от преброяването са важни и за Плана за възстановяване и неговото разделение на административни района.

Преброяването е толкова важно, защото е единственият способ, с който ще получим пълната картина с всички детайли. Ще знаме всяко едно домакинство как живее, с какво се отоплява, какво образование има. Преброяването днес ще се отрази на качеството на живот утре. За да планираме после бъдещето си”, посочи той.

Желаещи да се преброят онлайн съобщават за проблеми със сайта в коментарите към онлайн включването на министъра. "Платформата НЕ РАБОТИИИИИ…", пише г-н Тони Марков.

Можете да се включите в преброяването ТУК.

Гледайте инструкции за попълване на анкетната карта онлайн

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари