Над 250 "дракончета" се борят за купата на "Дунав" в Русе

0

Турнир за купата на Футболен клуб "Дунав" се провежда в Русе.

Кметът Пламен Стоилов и народният представител Пламен Нунев дадоха старт на турнира за купата на Футболен клуб „Дунав“ между училищата от детски футболен клуб "Дракончета".

Спортното събитие се провежда днес и утре на изкуственото игрище на стадионДунав“. На официалното откриване, от 11 часа днес, присъстваха още народният представител Свилен Иванов, президентът на футболен клуб „Дунав“ д-р Симеон Симеонов, Петър Алексиев – директор на детска футболна школа „Звездичка“ – Бургас, директорът на ОП „Спортни имоти“ Веселин Богданов, спортисти, треньори и гости.   

Турнирът започна с химна на Република България и „Тих бял Дунав“. Кметът Пламен Стоилов заяви, че е изключително щастлив да види толкова много млади футболисти в детски футболен клуб „Драконче“ и им пожела един ден да достигнат нивото на спортисти като Стоичков. Русенският градоначалник благодари на родителите на децата за търпението, на ръководството на клуба, на треньорите и на малките футболисти за постоянството и любовта към спорта.  

Над 250 деца от русенски училища се включиха в турнира тази събота и неделя. За финала ще се класират отборите, завършили на първо място в своята група.

Инициативата е организирана от ФК „Дунав“ и ДФК „Драконче“, в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта“и в сътрудничество с Община Русе.

За децата са предвидени много награди, част от които са осигурени от ПП ГЕРБ – Русе.

Целта на инициативата е да популяризира футбола сред учениците и да направи съпричастни към масовия спорт русенци.

Проектът се реализира по програма "Русе - Европейски град на спорта 2016", с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари