Над 2000 майки се върнаха на работа преди детето им да навърши 1 година

0
Те са получавали и заплата, и половината от обезщетението за бременност и раждане
Те са получавали и заплата, и половината от обезщетението за бременност и раждане

Над 2000 майки са се възползвали от възможността да се върнат на работа преди детето им да навърши 1 година и са получавали и заплата, и половината от обезщетението за бременност и раждане.

Това съобщи министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, цитиран от Агенция "Фокус".  

"Има интерес към тази възможност. Последните данни, които имах, са, че над 2000 майки са се възползвали от тази възможност и са се върнали на работа, но получават половината от определеното обезщетение за бременност и раждане", отбеляза той.

"Имаме намерение да продължим да развиваме тази политика на стимулираме на връщане на работа и да избегнем деквалификацията, която се получава вследствие използването на всички видове регламентирани отпуски за бременност, раждане и отглеждане на дете", коментира още министърът.

"Ще предложим изравняване на режимите на биологичните родители и на осиновителите по отношение на отпуските и получаването на обезщетения. Този въпрос е болезнен, така че работим и ще предложим на Народното събрание текстове, с които считаме, че ще бъдат избегнати тези неравнопоставености, които в момента има в законодателството", заяви още Бисер Петков. 

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари