Над 200 кучета живеят в потресаващи условия в приют

1
Доброволец успява да влезе там на проверка, а резултатите са шокиращи
Доброволец успява да влезе там на проверка, а резултатите са шокиращи

Доброволец успява да влезе там на проверка, а резултатите са шокиращи

В мръсотия и непочистени клетки, без вода, светлина и достатъчно пространство. Над 200 кучета живеят в потресаващи условия в приюта в столичния район „Връбница“.

„Всичко е шокиращо. Влизаме и директно от портала се насочвам с камерата към животните. Лоша санитарна обстановка, кучетата спят във фекалии, в различни секрети. Първата проверка я направихме в 10:30 ч., час и половина след началото на работния ден. Обстановката вътре беше потресаваща, всичко беше в цвят, в който не трябва. Кучетата бяха без вода, във водата имаше фекалии, храна. Ужасяващи картини, имаше кучета в несвяст – това беше на 6 ноември. На проверката във видеото дойдохме в 15 ч. към края на смяната на целия екип и ситуацията не беше по-различна. Отново заварихме кучета без вода, завряни по 10 в един бокс, което е крайно недопустимо. Видимо кучетата са в депресия. На други не е ясно какво им е състоянието“, разказа в „Тази сутрин“ по bTV Алек Топалов, който е доброволец.

На това ужасяващо място се намират около 200 животни, които са поставени в едва 30 клетки. Въпросният приют всъщност е стационар на клиника, в която изпращат кучета, след като бъдат кастрирани. Повечето са с рани след операцията и се изсипват там, за да се свестяват след упойката, допълни той.

За да влезе там, Алек Топалов намира контакти през общински съветник, а оттам и през депутат. По думите му според законодателството само депутат може да осъществи контрол на дейността на това място.

„Като влязохме работещите там имаха голямо желание да ни изгонят, да не заснемем нищо и да не изнесем информация. Както каза единият лекар: „пак ще ни разнасяте из социалните мрежи, по телевизията ще ни дават. Аз вървя с камерата и буквално каня всяко лице да отидем и да сложим вода на кучетата, а лекарят отговаря най-нагло, че това не е негово задължение“, допълни Алек Топалов.

За мястото отговаря общинското предприятие „Екоравновесие“. То разполага с още два обекта - приют в Сеславци, където пристигат млади животни и се отглеждат от доброволци и приют в Горни Богров за възрастни животни, където за 1500 кучета се грижат между четири и седем гледачи.

bTV сигнализира ОП „Екоравновесие“. Оттам отговориха, че няма да коментират, докато не получат разрешение от Столична община. Екипът ни се свърза и с общината и очаква реакция и оттам.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Fghjkl
    Този кошмар и садизъм не е само в този приют! Проверете и в приюта в Русе! Но никой от отговорните лица, бюрократи, седнали на топличко не прави нищо, за да спре агонията на тези животни! По-добре ги приспете завинаги, отколкото да ги измъчвате по този начин! Дааа…. Ама и това няма да направите, защото вземате пари за симулирана грижа, и от самия приют вземат! Иначе ще останат без работа и парички, ако приспят нещастните животни! Пишете , че някои хора живеят така…. Да, но те не са заключени в клетки, за да опитат да се спасят! А животните и да искат, няма как са избягат!
  • -1
    1
    ??
    "Видимо кучетата са в депресия". Предлагам да им назначат психолози, а на някои - психиатри. Да се оправят кученцата. Колко такива помещения има дето живеят хора. Но, това не е важно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари