Над 1000 са ранените при земетресението в Тайван

0

"Вторичните трусове бяха ужасяващи. Не спират. Не смея да спя у дома"

Ранените при земетресението с магнитуд 7,2, разтърсило Източен Тайван, надхвърлиха 1000, но броят на загиналите остава непроменен - девет. В неизвестност остават 42 работници, които пътували към хотел в национален парк, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тайванската пожарна съобщи, че броят на ранените е нараснал на 1038, а този на тежко ранените се оценява на 48, като в него влизат 42-та хотелски служители.

Трусът, който беше най-силният за последните 25 години, разтърси острова вчера сутринта точно когато хората се приготвяха за работа и училище. Епицентър на земетресението стана селският и рядко населен източен окръг Хуалиен.

Сгради се разлюляха застрашително и в столицата Тайпе, но щетите и нарушенията в ежедневния ритъм на града бяха минимални.

Снощи щабът на аварийно-спасителните служби съобщи, че сега първостепенна задача за тях е издирването на изчезналите хотелски служители, които пътували към клисурата Тароко, едноименен национален парк. Властите възнамеряват да изпратят дронове и хеликоптери, които да се включат в издирвателната операция и да им пуснат от въздуха провизии, ако бъдат открити.

В град Хуалиен, където издирването на блокирани хора в сградите приключи, някои хора прекараха нощта на открито с оглед на десетките вторични трусове, които разтърсиха района.

Петдесет и две годишна жена, представила се само с фамилното си име Ю, каза, че се е настанила в палатка във временен център за настаняване, разположен на спортна площадка, защото е била прекалено уплашена да спи в жилището си, където по думите ѝ в момента е пълна "бъркотия".

"Вторичните трусове бяха ужасяващи. Не спират. Не смея да спя у дома", каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари