Над 100 новозаразени с Ковид в Русенско, от тях трима ученици

0
През вчерашния ден няма оздравели в региона, като същевременно са починали две жени и петима мъже
През вчерашния ден няма оздравели в региона, като същевременно са починали две жени и петима мъже Снимка: ЕПА / БГНЕС

105 са заразените с Ковид-19 в Русенско през последния ден от старата 2021 година, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Сред заболелите има и три деца в училищна възраст. Най-много са новите случаи в община Русе – 83. Десет заболели има в Бяла, петима в Сливо поле, четирима в Ценово, както и по един в Борово, Ветово и Две могили. Без заразени са единствено населените места от община Иваново.

През вчерашния ден няма оздравели в региона, като същевременно са починали две жени и петима мъже. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на шесто място по заболеваемост в страната.

За изминалото денонощие няма област без нови случаи на Ковид-19, като най-малко са регистрираните в Кърджали и Търговище – по десет. На болнично лечение в Русенска област се намират 223 души, като 553 от тях са в реанимация. Свободните легла са 165, от които интензивните са 13.

До момента в областта са извършени 106 114 имунизации, като повторна доза са получили 53 528 души. Бустерна доза имат общо 7 549 русенци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари