Русе е на седмо място по заболеваемост от Ковид-19 в страната

0
През последното денонощие има един оздравял и нито един починал с коронавирус
През последното денонощие има един оздравял и нито един починал с коронавирус Снимка: Dunavmost

19 заразени с COVID-19 и 1 оздравял за последните 24 часа в Русенско отчитат от Регионалната здравна инспекция.

16 от заболелите през изминалото денонощие са от община Русе. По един заразен има и във Ветово, Две могили и Иваново. Без нови случаи са населените места от общините Борово, Бяла, Сливо поле и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13768, а преболедувалите 12053. Активните случаи са 871. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 277, като 49 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 127, от които седем са за интензивни грижи.

За последното денонощие няма починали с коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 844, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 481 от тях са мъже, 363 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 няма област, в която да не са установени случаи на коронавирусна инфекция. Най-малко са заразените във Велико Търново, Габрово и Шумен – по трима.

През отиващата си вече седмица, т.е. в периода между 3-и и 8-и май заразените са се увеличили със 189, а излекуваните са над два пъти повече – общо 432-ма. Починалите са 19.

До момента в областта са извършени 23473 имунизации, като повторна доза са получили 7027 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са поставени 282 ваксини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари