Наближава времето за цялостна профилактика на автомобила

0
Погрижите се за вашия автомобил и неговото функционално състояние
Погрижите се за вашия автомобил и неговото функционално състояние

Когато лятото и времето за отпуски вървят към края си, тогава може да се погрижите за вашия автомобил и неговото функционално състояние.

Без ефективна поддръжка, която да бъде осъществена преди началото на зимните месеци, много трудно ще се справите с предизвикателствата на студеното време.

Ако имате проблеми при подаването на горивото в двигателя, като труден старт, проблеми в работата на машината, когато е на празен ход, намалена мощност на двигателя и т.н., всичко това може да бъде коригирано с подходяща поддръжка на машината, преди да е настъпила зимата. Студеното време ще направи проблемите на автомобила още по-лоши и трудни за профилактика по-лошо.

Що се отнася до справяне с проблемите, свързани с горивната система, е необходимо да се поставя веднъж месечно размразяваща течност в резервоара, за да се предотврати замръзването на влагата в резервоара. Имайте предвид, че резервоарът, който се поддържа пълен през повечето време, не е податлив на образуване на влага.

Друг важен момент е профилактиката на автомобилното масло и масленият филтър. Тази поддръжка може да се извършва на всеки 5000 км. Това е задължително условие за шофьорите, които управляват колата си в градски условия или предприемат чести, но кратки пътувания. Но, винаги може да разчитате на услугите, предоставяни от автосервиз София или друго населено място в страната.

Охладителната система също е основен фактор, за доброто общо състояние на превозните средства. Ето защо, системата трябва да се почиства доста често. Много специалисти препоръчват съотношението на антифриз и вода да бъде в равни количества. При проверка на автомобилната система е наложително да оставите радиатора да изстине напълно, преди да свалите неговата капачка.

Качествената профилактика е задължение не само на самите шофьори, но и на техниците и специалистите, работещи в различните сервизи, като автосервиз Бургас, Варна и пр.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари