Наближава нощта на желанията

0
Погледнете в небето в 22 часа и си пожелайте най-съкровените желания
Погледнете в небето в 22 часа и си пожелайте най-съкровените желания Снимка: Dave Dugdale

Кометата Swift-Tuttle е най-големия познат обект, който редовно минава покрай Земята. Ядрото на кометата е с диаметър от около 26 километра.

За последен път е преминала покрай Земята през 1992 година, а следващият път ще бъде през 2126. Земята преминава през останките от опашката на кометата всяка година, което създава ежегодния Персеиден дъжд.

Пиковият момент тази година е между 9 и 13 август, като най-зрелищното небе се очаква в малките часове на 12 срещу 13 август – събота, след 22:00 часа наше време. В небето се очакват да проблясват между 60 и 100 падащи звезди на час.

Метеоритният дъжд Персеиди е най-зрелищното явление от този вид за цялата година, наблюдава се приблизително по едно и също време всяка година – между 17 юли и 24 август.

Ако сте планували да наблюдавате звездното шоу, насочете се някъде извън града, където няма светлинно замърсяване и въздухът е чист. Гледането на звездите изисква търпение, затова е добра да се погрижете за комфорта си с одеяло или столче. След залез насочете поглед към североизток.

Източник: За Жената.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари