Наближава крайният срок за кандидатстване с КИТИ

1
Кой може да бъде бенефициент и партньор?
Кой може да бъде бенефициент и партньор?

Кой може да бъде бенефициент и партньор?

Крайният срок за кандидатстване с Концепции за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) е 27 септември, напомня Областният информационен център.

Допустимите бенефициенти и партньори са държавни органи, областни администрации и общински власти, представители на гражданското общество, на бизнеса и научната общност, лечебни заведения, държавна или общинска собственост (само в партньорство с Министерството на здравеопазването или общината), културни институти, както и други организации от публичния сектор.

Концепцията за ИТИ представлява една или повече проектни идеи за една или няколко дейности, които в комбинация помежду си или в комбинация с други осъществени или предстоящи инвестиции на дадена територия допринася за нейното развитие и за осъществяване на дадена цел или приоритет на Интегрираната териториална стратегия (ИТСР) на съответния регион за планиране. Концепциите могат да се отнасят до конкретна дейност по една програма, но могат да бъдат и комбинирани, ако се състоят от различни секторни мерки, минимум двама партньори, ползват финансиране от различни програми или решават нуждите на поне две общини.

Те ще се финансират от водещата програма „Развитие на регионите“ (ПРР) и от „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“, „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“, „Образование“, „Околна среда“ и „Развитие на човешките ресурси“.

Интегрираните териториални инвестиции ще се изпълняват на територията на цялата страна, но при спазване на специфичните изисквания на всяка програма, участваща в подхода.

По настоящата процедура се кандидатства само с КИТИ, разработени на ниво идеи. Само одобрените концепции ще имат възможност да получат финансиране на мерките, заложени в тях след обявяване на нови процедури.

Детайлите ще намерите в Единните указания за кандидатстване с Концепции за интегрирани териториални инвестиции на платформата ИСУН 2020, чрез която се подават концепциите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари