НА ЖИВО: Извънреден брифинг на ГЕРБ

0
Опровергават лъжите на ДБ за дарителите им
Опровергават лъжите на ДБ за дарителите им

ГЕРБ с ново изявление в рамките на деня.

По-рано във връзка с приетите от 45-ото Народно събрание изменения в Изборния кодекс, държавният глава Румен Радев съобщи, че ще проведе на 5 май консултации с парламентарно представените партии и коалиции, за да се запознае с предложените от тях номинации за състава на Централната избирателна комисия.

Покани за това са изпратени до парламентарните групи в 45-ото Народно събрание.

Публичното изслушване на предложенията, направени от парламентарно представените партии и коалиции, ще започне от 14.00 часа на "Дондуков" 2 и ще се излъчва в реално време на интернет страницата на президентската институция.

Със свой указ днес държавният глава утвърди правила за провеждане на публични консултации и процедура за назначаване на състава на ЦИК.

По време на брифинг на ГЕРБ тази сутрин премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че служебното правителство на кандидат-президента Радев ще продължи месеци наред и това е целта.

"Няма да има и следващо правителство, независимо от резултата. Защото партиите се държат безотговорно", допълни Борисов. Според него, в момента се нанасят щети на демокрацията.

"При този "насипен" парламент, при тези взаимоотношения на политическите субекти кога ще има пълен мандат - никога", каза Борисов.

По темата за президентските избори, Бойко Борисов заяви - "няма да съм аз, категорично!".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари