ГЕРБ иска оставката на ЦИК

0
НА ЖИВО: ГЕРБ дават брифинг в Централата на партията
НА ЖИВО: ГЕРБ дават брифинг в Централата на партията

От ГЕРБ дават брифинг в Централата на партията. Те заявиха, че искат оставката на ЦИК.

ГЕРБ иска оставката на Централната избирателна комисия. Това съобщиха на пресконференция в централата на партията.

"Има секции, които трябваше да бъдат разкрити, имаше събрани подписи, но във Великобритания имаше секции, които не бяха разкрити. За първи път хората, членове на СИК в чужбина нямат връзка с ЦИК. И трите телефона, които са били открити от комисията за обслужване на СИК зад граница не били вдигани цяла вечер. Ако това не е повод да поискаме оставката на ЦИК не знам какво би могло да бъде", заяви Георг Георгиев.

По думите му, най-голямата изборна измама е било това, което се е случило в чужбина.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който влезе по-късно на пресконференцията, съобщи, че е получил призовка да се яви в четвъртък на разпит за снемане на сведения.

"Едно нещо за 5 години трябваше да направи Румен Радев - да организира честни избори. Той създаде такъв хаос, така уплаши хората чрез марионетката си Бойко Рашков, че имаме рекордно ниска избирателна активност. Е това е демокрацията по руменрадевски. Вчера търсих техниците, то се оказа, че няма секциите. Исках техника да видя, който има право да пипа машината, да дава картите...", добави лидерът на ГЕРБ.

Той също попита защо се бавят окончателните резултати от изборите.

"Два процента за два дена. Ами ако резултатите са равни? Там правят чудеса хората да сменят едно мандатче и да паднем от 65 надолу. Нямало секции, нямало инструкции. Със сигурност няма да ни дадат и хората, които са пипали машините. А по нашата информация голяма част от тях са били чужденци. А чужденци от този край на света - Венецуела, Коста Рика, са податливи...Един процент, два дена броене. В това време ми пращат призовка, ама Рашков, ела ме разпитай ти.", каза още Бойко Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари