На Тръмп не му се размина: Започва процеса за импийчмънт

0
Причината - бившият президент на САЩ е използвал насилствени средства, за да остане на власт, според неговите обвинители
Причината - бившият президент на САЩ е използвал насилствени средства, за да остане на власт, според неговите обвинители Снимка: Getty images

Започна процесът за импийчмънт на Тръмп в Сената

В рамките на процедурата обвинителите (мениджъри на импийчмънта) от Камарата на представителите ще се опитат да убедят сенаторите да подкрепят тезата на обвинението, като за това ще разполагат с 16 часа в рамките на два дни. Със същото време ще разполагат и адвокатите на Тръмп, предава BBC, цитирани от Фокус. Гласуването се очаква в неделя през нощта срещу понеделник българско време.

Водещият обвинител за импийчмънта демократът Джейми Раскин каза, че отхвърлянето на този процес за импийчмънт, както адвокатите на Тръмп твърдят, че законодателите трябва да направят, би означавало създаване на „опасен“ прецедент.

„Това би било“, казва Раскин, „покана към президента да направи всичко, което поиска напускайки офиса си, включително с използване на насилствени средства, за да остане в Овалния кабинет на всяка цена и да блокира мирния трансфер на властта“.

"С други думи, случаят от януари е най-лошия кошмар на нашите основатели," продължи Раскин, след което той пусна компилация от клипове от деня на атаката на Капитолия, както и речта на Тръмп преди началото на безредиците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари