Определят концесионерите на плажове в областите Добрич, Варна и Бургас

0
Търговете с тайно наддаване ще се състоят в периода януари - февруари 2023 година
Търговете с тайно наддаване ще се състоят в периода януари - февруари 2023 година Снимка: Dunavmost / Архив

Търговете с тайно наддаване ще се състоят в периода януари - февруари 2023 година

С откриването на търгове за отдаване под наем на морски плажове започва подготовката на летен сезон 2023. С настъпването на новата година, в периода януари - февруари 2023 г., Министерство на туризма ще открие търгове с тайно наддаване, съобщиха от министерството, цитирани от БТА.

Процедурите ще се извършват по реда на Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост (ППЗДС) във връзка със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие за отдаване под наем на обекти - изключителна държавна собственост, обособени части от крайбрежната плажна ивица, представляващи морски плажове, които се намират в областите Добрич, Варна и Бургас. За защита на обществения интерес и гарантиране на законосъобразното провеждане на тръжните процедури, като наблюдатели ще бъдат поканени представители на МВР, ДАНС и КПКОНПИ.

Заповедите за откриване на търговете за отдаване под наем на морските плажове ще се публикуват най-малко 30 дни преди крайния срок за подаване на заявленията за участие на институционалната интернет страница на Министерство на туризма, в раздел "Обяви и търгове", поддиректория "Търгове за наем на плажове", с обявени дата, час и място за провеждане на търга. Условията и изискванията към кандидатите за участие в процедурата са описани в тръжна документация, която се продава по ред, указан в заповедта за откриване. Огледът на обектите може да се извършва самостоятелно от лицата, закупили тръжни документи, без да е необходима предварителна заявка.

Като бъдат съобразени обстоятелства като ход на висящи съдебни производства и възможните срокове на наемните договори, ще бъде извършена допълнителна преценка дали да бъдат открити процедури за отдаване под наем и на обекти – изключителна държавна собственост, обособени части от крайбрежната плажна ивица, представляващи морски плажове, находящи се в областите Варна и Бургас: Кабакум - централен, Кабакум-юг, Сарафово - юг, Созопол - запад, Василико.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари