На русенци мръсният въздух явно им харесва

4

На русенци мръсният въздух явно им харесва

На протеста, който се провежда в момента пред Съдебната палата, с искане за по-чист въздух, дойдоха едва стотина човека.

Организаторите са се постарали да подсигурят плакати, но така и няма кой да ги развее. Истината е, че русенци активно протестират само във фейсбук. Щом опре ножа до реални и конкретни действия - няма смелчаци. Друго си е да стоят зад клавиатурата и да хейтят по фирмите-замърсители, общината и РИСОВ. Обаче като трябва истинска критика - очи в очи - няма такива. 

А в началото на ноември 1989 година именно оттук - с  протестите за чист въздух започнаха демократичните промени в България. Истински първи удар по комунистическия режим тогава нанасят протестите в крайдунавския град. Организаторите - няколко жени от Паркстрой - с риск за живота си, мобилизират обществеността. 

Днес русенци могат само да се срамуват за малодушието си. Вместо да излязат на протест и открито да заявяват своята гражданска позиция за всекидневната отрова, която дишаме, те се крият зад работно време, лични ангажименти и семейни проблеми.

Революция не се прави от фейсбук. Изисква се кураж и всеотдайност!

В името на общото благо! 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари