На площадката на „Тролейбусен транспорт Русе“ се съхраняват незаконно отпадъци

2
На управителя на „Едисон“ ЕООД е съставен акт от РИОСВ
На управителя на „Едисон“ ЕООД е съставен акт от РИОСВ Снимка: Dunavmost

Експертите на РИОСВ - Русе съставиха акт на „Едисон“ ЕООД - притежател на съхраняваните отпадъци на площадката на „Тролейбусен транспорт Русе“ ЕООД в Западна промишлена зона.

Актът е съставен за нарушение на Закона за управление на отпадъците – за дейност по съхранение без необходимия разрешителен документ, уточняват от екоинспекцията.

Отпадъците са установени на 10 юни след съвместна контролна проверка по сигнал с органите на реда на площадката на „Тролейбусен транспорт Русе“ ЕООД. На място са констатирани големи количества неопасни отпадъци от производство на пластмасови детайли за автомобилната индустрия и изрезки от PVC плоскости, използвани за изработка на мебели за баня.  За площадката, на която са установени отпадъците, екоинспекцията не е издавала съгласувантелни и разрешителни документи.

На управителя на „Едисон“ ЕООД е дадено предписание със срок за предаване на отпадъците на лице, притежаващо разрешителен документ. Предстои да се определи размерът на наказанието. Ще бъде осъществен контрол по изпълнение на даденото предписание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари