Изхвърлиха отпадъци с неясен произход в Индустриален парк - Русе

1
Течности с миризма на химикали и пастообразна субстанция са открити в нерегламентираното сметище
Течности с миризма на химикали и пастообразна субстанция са открити в нерегламентираното сметище Видео: Русе Медиа

Община Русе и РИОСВ започват проверки

Сигнал за нерегламентирано изхвърляне на боклуци и пластмасови армирани кубове с разтекли се субстанции получи Русе Медиа. Става въпрос за терен в Индустриалния парк в Русе.

Проверка на място установи, че по склона към пътя се е стекла част от млечно-бяла течност, с характерна специфична миризма на химикал. Там, където са изсипани пластмасовите контейнери, освен вече започналата да засъхва и да се втвърдява течност, се вижда и специфична пастообразна субстанция от въпросните кубове. Тя е ронлива, като не е ясно дали веществата не са опасни за здравето и какъв е точно техният произход и състав. Най-вероятно става дума за отпадъчни продукти от бивше химическо производство.

Освен въпросните неясни субстанции, на същото място могат да се видят строителни отпадъци, автомобилни гуми и масла от сервизна дейност. Тепърва ще се установява кой е превърнал района в нерегламентирано сметище и дали има опасност за околната среда.

От общинския отдел „Екология“ нямаха информация за този казус, но заявиха, че ще се предприемат необходимите действия. „Ще се извърши съвместна проверка на място със специалисти на РИОСВ-Русе, ще се вземат при необходимост и проби за установяване на произхода и състава на изхвърлените вещества и при всички случаи нерегламентираното сметище ще бъде разчистено“, заяви директорът на дирекция „Екология и транспорт“ проф. Любомир Владимиров.

От екоинспекцията също се ангажираха с проверка по случая. Тъй като теренът е общински, ще бъде издадено предписание за почистването му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари