На море в Гърция: Чиста вода, приятелска атмосфера и без промяна в цените

5
Хотелиерите в южната ни съседка очакват силен сезон
Хотелиерите в южната ни съседка очакват силен сезон

Хотелиерите в южната ни съседка очакват силен сезон

Със затоплянето на времето десетки хиляди български туристи отново се отправят към Гърция. Най-посещавани от родните почиващи са курортите около Кавала, както и тези в трите ръкава на Халкидики.

Хотелиерите в южната ни съседка очакват силен сезон и уверяват, че няма промяна в цените. Хотелите в Гърция все още не работят на 100 процента, но заетостта им този уикенд е отлична. Хотелиери подчертават, че българските туристи харесват Гърция, защото я чувстват много близка.

Българи споделят, че в Гърция цените са достъпни. Това, което ги впечатлява най-много, е приятелската атмосфера и гостоприемството.

"Имах приятел грък, който постоянно ме канеше в Халкидики и аз постоянно не можех да намеря време, докато един ден реших, взех с мен 10 приятели, настанихме се в къщата му и Гърция много ни докосна. Защото гърците са гостоприемни, храната е вкусна, отношението навсякъде е супер приятелско. Пък и тук е друг въздухът, друга е водата – кристално чиста", сподели туристът Атанас Лазаров, цитиран от Bulgaria ON AIR.

В Гърция имат и въображаема скала за това колко добър е един хотел. За нея под внимание се взима мнението и на българските туристи.

"Казвам на моите хора тук, че ако успеем нашите български гости да са доволни, това означава, че всичките гости са доволни, защото българинът е много взискателен като гост", казва собственикът на хотел Харис Сиганос.

Проблем при почивките в Гърция обаче продължават да са километричните колони, които се образуват на граничните пунктове. Утре, когато е денят на голямото прибиране, се очакват задръствания край Кресна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Костаки
    Не знам някой забеляза ли малката любопитна подробност “взех 10 приятели и се настанихме в къщата му” ?!!! Удивително, бах ти скакалците! Да поканят някого, означава Него. Да вземеш някои с теб - е тва само бугарите го знаят. “ Ела ми на гости да те заведа в съседите, да видиш как се посрещат посрещат ….” Този повече Няма да го канят никъде! Те така ;)
  • 1
    3
    Любител
    Интересно....кои пречиствателни станции за отпадни води в Гърция пречистват техните отпадни води....напрмир в Северна Гърция или в Халкидики....ако няма канализации.....и са на изгребни ями....къде се изхвърлят отходните води...
  • 5
    2
    Николай Стоименов
    Увеличението на нашето лайноморие щяло да бъде с 25%,после се чудите защо българите избират да почиват в Гърция и Турция
  • 15
    1
    Пак сме там!
    Да го духа Али Баба, или както му беше там името на оня наглец с мазната опашка. Както се пошегува една умна жена в един по-умен сайт от този - щели да ни предлагат веган таратор (стъргана краставица само с вода) за 25 кинта! То верно майтап, ама... А в Гърция всичко е истинско и вкусно.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари