На Дунав мост откриха цигари в кашони с кроасани

0
Митнически служители откриха 62 800 къса /3140 кутии/ цигари в облегалките и кухини на автомобили
Митнически служители откриха 62 800 къса /3140 кутии/ цигари в облегалките и кухини на автомобили Снимка: БГНЕС / Архив

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха 62 800 къса /3140 кутии/ цигари в кашони с кроасани, под пасажерските седалки, в облегалките и кухини на автомобили при четири отделни проверки на микробуси и леки автомобили, извършени в района на ГКПП Дунав мост-Русе.

При първия случай товарният микробус, управляван от български гражданин, е пътувал от България за Франция. На 05.01.2020 г., на изходящо трасе на ГКПП Дунав мост - Русе товарният автомобил е отклонен от митническите служители  за проверка, при която в превозваните в микробуса кашони с кроасани, митническите служители откриват между кроасаните общо 550 кутии цигари от 5 различни търговски марки, всички с валиден български акцизен бандерол.

При втория случай, на 09.01.2020 г., митническите служители отклоняват пътнически микробус за проверка в района на ГКПП Дунав мостРусе. Превозното средство, управлявано от български гражданин и пътуващо от България към Австрия, е проверено щателно и под пасажерските седалки, в черни полиетиленови пликове, са открити 250 кутии (5000 къса) цигари от десет различни разновидности, всичките облепени с валиден български акцизен бандерол.

При друг случай, на 11.01.2020 г., отново край русенския Дунав мост митническите служители проверяват български лек автомобил, пътуващ от България за Германия. При сканиране с рентген в облегалките на пасажерските седалки и във фабрична кухина над шофьорското място са открити тютюневи изделия с български бандерол с  общо количество от 9800 къса от осем марки и разновидности.

По-късно същия ден е спрян български микробус, пътуващ за Франция. В хода на проверката му във фабрични кухини под автомобила и в кухини в купето са открити 37 000 къса (1850 кутии) цигари с български бандерол от две марки.

Съгласно чл. 76а, ал. 1 от ЗАДС са изискани опростени придружителени документи за превозваните тютюневи изделия, но към момента на проверките такива не са представени. По случаите са съставени актове за установяване на административни нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари