На 3 март: Пускат ретро автобуси „Чавдар“ и „Икарус“ в София

2
Пътуването ще е безплатно
Пътуването ще е безплатно Снимка: БГНЕС

Пътуването ще е безплатно

На 3 март в столицата ще бъде разкрита атракционна линия с ретро автобусите „Чавдар 130“, „Чавдар 11М4“ и „Икарус 280“. Инициативата е на „Столичен автотранспорт“ ЕАД и Сдружение градски транспорт и инфраструктура, предава bTV.

Столичани ще могат да се возят на тях от пл. „Орлов мост“ до Националния исторически музей (НИМ), а пътуването ще е напълно безплатно.

Маршрутът на движение е от пл. „Орлов мост“ по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. „Ген. Гурко“, бул. „Васил Левски“, бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Витоша“, бул. „България“ до НИМ.

Обратният курс е от НИМ по „Софийския околовръстен път“, бул. „България“, бул. „Фритьоф Нансен“, бул. „Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до пл. „Орлов мост“.

Линията ще се изпълнява с три автобуса на всеки 20 минути като първото возило тръгва от пл. „Орлов мост“ в 10:00 часа, а последното тръгване от НИМ е в 19:06 часа.

Работното време на линията е съобразено с работното време на Националния исторически музей.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари