МЗХ ни съветва: Купувайте дърва за огрев сега!

1
Цената е максимум 35 лв. за кубик, казва зам.-министър Георги Костов
Цената е максимум 35 лв. за кубик, казва зам.-министър Георги Костов

От Министерството на земеделието и храните обявиха, че в момента е най-подходящото време, в което домакинствата могат да закупят от горските стопанства в страната дърва за огрев за следващия отоплителен сезон.

Цената им в момента е максимум до 35 лева за кубически метър, като в същото време стопанствата гарантират, че купувачите няма да бъдат излъгани с обемана дървесината, както понякога се случва в частния сектор.

Тази година осигурените дърва за огрев са с 10 процента повече - 1,05 млн. пространствени кубически метра. 

В България хората ползват годишно около 1 милион кубически метър, каза заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов.

Той увери, че цената на дървения материал за огрев закупен от държавните горски предприятия няма да се променя до края на годината, но е добре гражданите да си осигурят дърва за огрев навреме.

Във временните складове, намиращи се в близост до съответните сечища на държавните предприятия, цената е между 31 и 35 лв. на пространствен кубически метър, като тя не включва разходи за транспорт и доставка, които се заплащат при доставка до дома

Георги Костов съобщи, че на интернет страницата на Министерството е публикуван списък с контакти на всички стопанства към предприятията, към които гражданите могат да отправят запитване за снабдяване с дърва за огрев.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари