Мюнхен беше домакин на най-големия форум за българите в чужбина

0

1000 българи бяха част от събитието „Живот и кариера – защо в България?“

В Мюнхен се проведе най-големият форум за българите в чужбина. "Живот и кариера - защо в България" на платформата Bulgaria wants you събра на едно място 1000 сънародници, съобщават организаторите и допълват, че това е само първото от поредица планирани събития в Европа, предаде БТА.

Българската общност в Германия се срещна, освен с основателите на платформата – Иван Христов и Андрей Арнаудов, и с президента Росен Плевнелиев, журналиста Георги Тошев, продуцента Магърдич Халваджиян и Люси Дяковска, които бяха лектори на форума. Всички те разказаха своите истории по пътя към успеха, за да мотивират българите, че са „добре дошли“ обратно в родината си. Част от събитието бе и кариерно изложение с 20 щанда на български и международни компании, които предлагат конкретни позиции за развитие у нас.

Сънародниците ни в Мюнхен успяха да се запознаят на живо и с кампанията “ДНКарта – билет за завръщане”. Тя има за цел да привлече чрез директен финансов стимул българи, живеещи в чужбина, да се върнат в България. В партньорство с работодатели Bulgaria wants you ще предложи конкретни работни позиции, към които ще се осигурява бонус от 10 000 лв. Той ще бъде извън заплатата, изплащан директно на служителя при сключване на трудов договор. Идеята му е да стимулира българите, които имат желание да се върнат у нас, като покрие част от големите им разходи по въпросното преместване.

Следващите събития „Живот и кариера – защо в България?“ ще се състоят на 20 октомври в Благоевград и на 25 ноември в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари