МВР се оборудва с „бодикамери“

0
Записват екипите и следят в реално време работата им на терен
Записват екипите и следят в реално време работата им на терен

Записват екипите и следят в реално време работата им на терен

Полицаите се сдобиха с нови камери, които ще носят на ревера си. МВР оборудва униформените с устройства от ново поколение, които записват екипите и следят в реално време работата им на терен.

Как работят така наречените „бодикамери“?

Новите камери записват и звук, и картина. Те работят в комплект - една от тях е в полицейската колата и снима всичко, което се случва пред нея. Другата е на ревера на полицаите и се включва когато правят проверки или реагират на сигнал. С подобни устройства вече са оборудвани 300 полицейски екипа в цялата страна, съобщи bTV.

Новите бодикамери имат вграден джипиес и батерии, които издържат 12 часа. Снимат само на публични места, а записите се пазят поне 30 дни.

Единствената слабост според полицаи е, че МВР не позволява използването на камери във вътрешността на жилищни сгради. С връзката в реално време, обаче, полицаите могат да сигнализират при нужда от помощ.

Камерите са купени с пари от Гаранционния фонд и от еврофондовете за вътрешна сигурност.

Още 280 от новите камери ще заработят от следващата година, а според МВР те пазят всички - гражданите от злоупотреба с полицейски правомощия, а полицаите - от агресия при проверките.

Ако ви спрат за проверка, ще разберете, че ви записват първо от предупрежденията на униформените, както и от специални стикери на полицейските автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари