МВР са глобили над 400 шофьори, засечени да шофират в бус лентите

0
Над 280 000 са шофьорите, засечени да се движат с превишена скорост в София
Над 280 000 са шофьорите, засечени да се движат с превишена скорост в София Снимка: СЕГА / Илияна Кирилова

Над 280 000 са шофьорите, засечени да се движат с превишена скорост в София

В резултат на засилен контрол, предприет от сектор „Пътна полиция“ - СДВР, много повече са наказаните водачи, засечени да шофират в бус лентите, в сравнение с миналата година. В резултат на осъщественото взаимодействие със Столична община и ползването на записите и от техните камери, тази година са санкционирани 400 нарушители, позволили си да карат в бус лентите. За сравнение, през изминалата година те са едва около 100. Забелязаните нарушения от служителите на Столична община се изпращат към СДВР за установяване на собственика и налагане на глоба. Според анализите, направени до момента, глобите, които са в размер на 50 лева, се връчват веднага и водачите обикновено ги плащат своевременно.

От началото на годината над 280 000 са шофьорите, засечени да се движат с превишена скорост в София - същите нарушения през миналата 2022 г. са били 180 000. Установен са над 1000 случая на шофиране след употреба на алкохол, и над 600 - след употреба на наркотици. За отнемане на предимство на пешеходец са наказани 639 водачи, като за същото нарушение през 2022 г. са санкционирани 346.

Предвид наближаващите празници СДВР съветва водачите да бъдат толерантни на пътя, да спазват закона за движение по пътищата и може би най- важното - да не сядат зад волана употребили алкохол и наркотични вещества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари