МВР - Русе взема сериозни мерки за абитуриентските балове

0
Шофьорите да не позволяват на пътниците рисково поведение (като излизане през отворените прозорци на колите), което може да доведе до тежки произшествия
Шофьорите да не позволяват на пътниците рисково поведение (като излизане през отворените прозорци на колите), което може да доведе до тежки произшествия

ОДМВРРусе предприема редица мерки за обезпечаване на обществения ред, предотвратяване, пресичане на престъпления, осигуряване безопасност на движението по пътищата и недопускане на инциденти по време на абитуриентски балове 2019 г. и провеждането на тържествата, свързани с 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

От различните подразделения на ОДМВРРусе се изпълнява детайлен план, утвърден от директора на дирекцията старши комисар Теодор Атанасов, който включва комплексни мерки и съвместна работа с други институции за създаване на безопасна среда по време на абитуриентските празненства и на масовите прояви, свързани с 24 май.

При проведени срещи с органите на местната власт, с училищните ръководства и настоятелства, са уточнени местата на публичните прояви и организираните абитуриентски тържества.

Извършени са проверки на заведения, където ще се провеждат празничните събирания на зрелостниците, съвместно със служители от РДПБЗН – Русе. Проверките са за установяване състоянието на пожарната и аварийна безопасност, на пропускателния режим с оглед да не се допускат лица с огнестрелно оръжие, с агресивно поведение и в нетрезво състояние и/или видимо употребили наркотични вещества, които биха предизвикали нарушения на обществения ред.

Сериозни мерки ще има и по отношение на безопасността на движението, с цел предотвратяване на пътни произшествия с абитуриенти и санкциониране на всички груби нарушения на ЗДВП.

Засилено полицейско присъствие и ефективен контрол ще се реализира по маршрутите на организираното придвижване на зрелостниците и придружаващите ги. За предотвратяване на инциденти, при необходимост полицейски автомобили ще съпровождат колоните от МПС, освен това ще бъдат използвани и всички технически възможности на контролните органи за документиране на извършваните нарушения – мобилните системи за видео контрол, работните станции за отдалечен достъп, видео наблюдение и т.н., като срещу нарушителите ще бъде вземано отношение в съответствие със Закона за движението по пътищата.

Благодарение на усилията на състава на ОДМВРРусе, основно от „Охранителна полиция“, през месец май миналата 2018 година абитуриентските балове в Русенска област преминаха без произшествия и груби нарушения на обществения ред. През въпросния период не бяха регистрирани и ПТП с участие на абитуриенти.

От Пътна полиция напомнят на водачите на автомобили да се движат със съобразена скорост и да не позволяват на пътниците рисково поведение (като излизане през отворените прозорци на колите), което може да доведе до тежки произшествия.

Шофьорите да не забравят, че за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотици се носи наказателна отговорност и се отнема свидетелството за правоуправление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари