МВР - Русе предприема мерки за сигурност по празниците

0
Служителите на реда напомнят на гражданите да внимават за парите си, особено когато се намират на по-оживени места
Служителите на реда напомнят на гражданите да внимават за парите си, особено когато се намират на по-оживени места

ОДМВР – Русе предприема редица мерки за осигуряване на обществения ред и недопускане на закононарушения в периода на предстоящите празнични и почивни дни - 5, 6 и 7 май, по повод Гергьовден, Деня на храбростта и на Българската армия и Празника на Русе.

Създадена е организация за провеждане на специализирани полицейски операции от служители на МВР, както и на съвместни проверки с други институции.

Полицаи и служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са направили проверки в църковни храмове, обществени сгради, търговски обекти и заведения, с оглед предприемането на превантивни мерки за запазването на обществения ред и сигурност, и контрол по спазването на правилата за пожарна безопасност.

Проведени са срещи с органите на местна власт и местно самоуправление за предприемането на съвместни мерки по опазването на реда и сигурността при провеждането на мероприятия, свързани с празниците.

Съвместно с представители на други държавни и местни институции се планират  проверки: в търговски обекти, които предлагат месо, месни произведения и други хранителни стоки; в питейните и увеселителни заведения, с оглед опазване на обществения ред и присъствието на непълнолетни лица след определения час; както и проверки за разпространение и продажба на стоки без платен акциз.

Служители от РУ при ОДМВРРусе се срещат с ръководителите на фирми, извършващи частна охранителна дейност в местата, където се очаква да се състоят празнични мероприятия, с цел подобряване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните от тях обекти, както и за своевременен обмен на информация с териториалните полицейски структури.

Полицейски сили от всички подразделения на Русенската областната дирекция ще съблюдават за сигурността по време на публичните празнични прояви, в храмовете, на местата със засилен поток от хора – базари, гари, автогари.

За осигуряване безопасността на движението по пътищата, ограничаване на предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия и нарушения на Закона за движението по пътищата са планирани специализирани полицейски операции по пътищата. Контролните органи ще следят за спазването на скоростните режими в населените места и извън тях, за правоспособността на водачите, за употребата на алкохол и наркотични вещества, за невръчени електронни фишове и неплатени глоби за нарушения по ЗДвП и други.  Проверки ще има по главните артерии и в малките населени места, както през деня, така и в тъмната част на денонощието. Засилено ще е полицейското присъствие с оглед натоварването на трафика в началото и в края на празниците.
От Пътна полиция дават редица ПРЕПОРЪКИ за безопасно движение по пътищата по време на почивните дни за Гергьовден.

Служителите на реда отново напомнят на гражданите да внимават за парите си, особено когато се намират на по-оживени места, където често гастролират джебчийски бригади. Хората да бъдат бдителни за опазване на имуществото си, ако ще отсъстват от домовете си, а също и по отношение на телефонните измамници, които засилват активността си. Важно е да се съобщава за всяко нарушение и да не се предават пари на непознати, независимо по какъв повод е поискано това.

За да се гарантира спокойствието и сигурността на гражданите дежурни екипи на полицията и пожарната са в денонощна готовност да реагират при спешни случаи, телефонът за връзка е 112.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари