МВР - Русе: Внимавайте по празниците!

0
Засилено полицейско присъствие пред църквите и големите търговски комплекси
Засилено полицейско присъствие пред църквите и големите търговски комплекси

Увеличават се кражбите от 1 и 2 етаж.

Опазването на обществения ред и предотвратяване на престъпления са сред най-важните задачи, пред които е изправена полицията по време на Великденските празници, коментира директорът на ОД на МВРРусе старши комисар Теодор Атанасов, предаде Русе Медиа.

За целта са създадени работни групи, които ще работят приоритетно по престъпленията срещу собствеността, в които влизат домовите кражби и джебчийските кражби.

Полицията дава препоръки как да се намалят рисковете за гражданите, които отсъстват от домовете си по време на почивните дни.

Хората не бива да държат в домовете си пари и ценни вещи и трябва да проверят дали прозорците и вратите им са добре заключени. Това важи особено за живущите на първия и втория етаж, тъй като се наблюдава увеличение на кражбите точно от такива жилища.

Когато забележат съмнителни лица или чуят подозрителни шумове, да се обадят веднага на тел.112. Ако видят, че вратата им е разбита или има някакви признаци за влизане с взлом, да не влизат в жилището си, а да уведомят полицията. Възможно е извършителят все още да не е напуснал дома им, а това носи риск за здравето и живота им.

Ако установят, че са станали жертва на кражба, да не пипат нищо на местопрестъплението, за да може да се извърши качествен оглед от органите на реда. Така ще се съберат следи и доказателства, които да доведат полицията до извършителя.

Ще има засилено полицейско присъствие по време на празничните дни пред църквите и големите търговски комплекси, където най-много се навъртат джебчиите.

Лица, употребили алкохол, или със съмнително поведение, което показва употреба на наркотици, няма да бъдат допускани до масовите мероприятия.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари