МВР - Русе отчита 17 тежки катастрофи с деца през лятната ваканция

0
Продължава тенденцията при ясно време да настъпват най-голям брой тежки ПТП с участие на деца
Продължава тенденцията при ясно време да настъпват най-голям брой тежки ПТП с участие на деца

Продължава тенденцията при ясно време да настъпват най-голям брой тежки ПТП с участие на деца

Според анализ на ОДМВР - Русе, през този период е имало 17 тежки пътнотранспортни произшествия, в които са участвали 20 деца. 18 са леко ранени, а 2 са тежко ранени.

Най-често извършваното нарушение при тези катастрофи е отнемане на предимство. При него са ранени 6 деца. Поради неспазване на дистанция са ранени 4 деца, а поради други нарушения, извършени от водачите, са ранени 8 деца.

Продължава тенденцията при ясно време да настъпват най-голям брой тежки ПТП с участие на деца. При такова време са настъпили 15 катастрофи с 17 ранени деца, при дъжд е настъпило 1 ПТП с 1 ранено дете и при облачно време е настъпило 1 ПТП с 2 ранени деца.

През светлата част на денонощието са настъпили 12 катастрофи с 14 ранени деца, а през тъмната част на денонощието са настъпили 3 катастрофи с 3 ранени деца. При изкуствено осветление са настъпили 2 тежки ПТП с 3 ранени деца.

Според полицията, ПТП с деца настъпват най-често при ясно време през дневните часове, когато същите използват свободното си време за игри и управление на пътни превозни средства. Децата не познават и/или не се съобразяват с пътните знаци и маркировка, както и с местата за безопасно пресичане.

При контрола над пътното движение впечатление прави лошият пример, който възрастните и родителите дават на своите деца за безопасно поведение на улицата и в автомобила.

От направения анализ се установи, че няма места с концентрация на ПТП с пострадали деца на територията на населените места от област Русе, както и от републиканската и общинска пътна мрежа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Русенец
    Нашето кирливо 50-хилядно градче добре, че вижда някакъв транзитен трафик, белким види що е то камион.
  • -2
    1
    експерт
    И по зле ще става . Русе е претъпкан с хора, автомобили , тротинетки, пешеходци. Дотук е ясна картинката. Русе е проектиран като инфраструктура за не повече от 70-80 хиляди граждани. А в момента е над 170 000 по официални статистики. Плюс това Русе е граничен със братята румънци и транзитен за всякакви трафици хора, камиони и какво ли не. Цяло чудо е , че все още не са се изтрепали хората .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари