МВР разкри фабрика за убийства

0

"Когато заловихме двамата убийци на петричанина Орхан Изиров, първо мислехме, че престъплението е битово. После се оказа, че е разчистване на сметки в наркобизнеса, а накрая излезе фабрика за убийства", каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в Благоевград.

Петричкият бизнесмен бе застрелян на 14 януари край пътя за града. Дни по-късно бяха арестувани и обвинени Георги Георгиев от санданското село Склаве и Радослав Валеов от симитлийското село Полена. Двамата се запознали в гръцки затвор, където лежали за грабежи и наркотици. Излязли през миналата година и се устновили на квартира в Благоевград. Те направили пълни самопризнания. Георгиев помолил Валеов да му направи услуга и да извърши убийството, защото той се страхувал. Причината за смъртната присъда била неуредени сметки, свързани с разпространението на дрога.

След като съдът остави двамата за постоянно в ареста, преди дни бил направен повторен обиск в квартирата, която те обитавали в Благоевград. В гардероба криминалистите открили тайник с автомат "Калашников" с база за оптичен мерник, пистолет "Макаров", картечен газов пистолет, 3 пълнителя, 800 патрона различен калибър и 430 грама хероин.

"Тепърва ще правим експертизи дали с тези оръжия са извършвани други убийства. Ще търсим взаимодействие и с партньорски служби на съседни страни. Този открит арсенал ме притеснява", допълни Лазаров.

Той оповести и друга акция на МВР и митниците от преди два дни. На влизане от Гърция бил проверен автобус на санданска фирма. В тайници били открити 42 мастербокса цигари без бандерол. Рейсът пътувал по новооткрита линия Солун-София, но бил празен, което събудило позодрения и се наложила щателна митническа проверка. Двамата шофьори били 23-годишният санданчанин Кирил Ф. и грък, който също живее в курортния град. При обиск в дома на нашенеца е открит 575 грама сух канабис и 200 литра нафта, вероятно източена от автобуса. Младияж мъж е братовчед на поръчителя на убийството на Изиров - Георги Георгиев.

"Вече има тенденция да говорим не само за организирана престъпност, за наследствена, но и за родова. Явно тази фамилия търгува с наркотици. Имат си транспорт, логистика, оръжие, което си е цяло криминално предприятие", допълни Лазаров.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари