МВР разби група златотърсачи на язовир „Огоста“

0

Полицаи от Монтана пресякоха незаконен добив на подземни богатства

Вчера бил подаден сигнал за група златотърсачи, заселили се на язовир "Огоста". Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и "Специални тактически действия" при МВР Монтана извършили проверка в землището на село Гаганица, намиращо се в сервитута на язовир "Огоста". В хода на акцията са установени изкопни дейности на две места, с отстояние около 200 метра едно от друго. На мястото са открити още багер, изградена пресевна станция, 2 фургона и каравана, пригодени за живеене, 3 леки автомобила и един товарен автомобил, собственост на физически и юридически лица от Чипровци, София и София област.

Златотърсачите на терена били мъже на 47, 41 и 38 години от Софийско. Те били задържани за срок до 24 часа в полицейския арест в Монтана.

Униформените иззели тежкотоварната техника - багер "Коmаtsu РС-340 LC", товарен автомобил "ЗИЛ“ 131, пригоден за пресевна, водна помпа, кичета за утаяване на земна маса и керамична купа със следи от жълт метал в нея и стопилка от жълт метал с тегло 24.16 грама.

Образувано е досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари