МВР призова абитуриентите да не стърчат през прозорците на колите

1
Еуфорията около баловете води до пътни инцидети
Еуфорията около баловете води до пътни инцидети Снимка: Под Тепето

Еуфорията около баловете води до пътни инцидети

МВР призова абитуриентите да бъдат внимателни по време на баловете за завършването им на училище. От ведомството напомнят, че шофирането с превишена скорост и излизането от прозорците на автомобилите често води до инциденти. От вътрешното министерство обясняват, че всяка година се регистрират инциденти вследствие на неразумни действия от страна на абитуриенти.

"Отговорността за това, разбира се, носят водачи на автомобили, които обикновено са родителите на тези деца. Моят призив към тях е стриктно да спазват правилата за движение и да не позволяват да се провесват и да сядат по прозорците младите абитуриенти. Няма да коментираме изключително опасните възможности да седнат зад волана, след като са употребили алкохол, но се надявам, че това няма да се случи, защото не трябва никой да си разваля абитуриентския празник и тържеството с такива нелепи действия", каза Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи, цитиран от БНР.

И тази година от МВР ще осигурят присъствие около местата, където се очаква да се съберат най-много абитуриенти. Засилени мерки ще има и около заведенията, където се очаква да има празнуващи.

"Важна е и намесата на родителите - подчерта експертът по пътна безопасност Алекси Кесяков. - Добре е те да знаят как е организирано пътуването в деня на бала. Да се ангажират как ще се движат, с какви автомобили, каква ще е компанията. Когато става дума за движението, всяка загуба на концентрация, загуба на вниманието са опасни, така че аз призовавам родителите да бъдат бдителни."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук