Двама души загубиха живота си при катастрофи през изминалото денонощие

0
Станали са 27 пътнотранспортни произшествия, съобщиха от МВР
Станали са 27 пътнотранспортни произшествия, съобщиха от МВР Снимка: МВР / архив

35 души са били ранени

През изминалото денонощие в България са станали 27 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали двама души, а 35 са били ранени. Това сочат публикуваните на сайта на МВР данни.

В София са регистрирани 34 леки и две тежки катастрофи. Двама души са ранени при инцидентите на пътя в столицата.

От началото на месеца катастрофите са 405, при които са загинали 22 души, а 514 са ранени. МВР отчита 6829 пътни произшествия с 512 загинали и 8886 ранени от началото на годината.

Има завишен брой деца, които са пострадали и загинали при пътнотранспортни произшествия през тази година, заяви преди дни Росен Рапчев от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, предаде БТА.

Шофьор с „БМВ“ предизвика инцидент с две коли

Тежка катастрофа с три коли край Радомир отне човешки живот.

Инцидентът станал снощи около 19 ч., съобщиха от МВР.

Лек автомобил „БМВ“, управляван от 46-годишен радомирец, се движел в средата на пътното платно. На около километър след града в посока Кюстендил, возилото ударило първо странично „Тойота“, управлявана от 61-годишен земенчанин, а след това почти челно и „Рено“, зад волана, на което бил 60-годишен кюстендилец. При удара немската кола се преобърнала на платното, а френската излетяла от пътя. На място е загинал шофьорът на "Рено"-то.

Предполагаемият шофьор на БМВ-то е дал положителна проба за алкохол. Дрегерът е отчел 1,04 промила в издишания въздух. Мъж, който се е возил с него, също е дал положителна проба за алкохол – 1,14.

По случая е образувано досъдебно производство и се провеждат поцесуално-следствени действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари