МВР предприема мерки за студентския празник в Русе

0
Комплекс от мерки за безопасност предприема полицията и пожарната във връзка с предстоящия студентски празник
Комплекс от мерки за безопасност предприема полицията и пожарната във връзка с предстоящия студентски празник Снимка: Dunavmost / Архив

Комплекс от мерки за безопасност предприема полицията и пожарната във връзка с предстоящия студентски празник

Екипи на РДПБЗН - Русе вече извършиха тематични проверки в хотели, дискотеки, клубове за спазване на мерките за пожарна безопасност. Издадени са необходимите разпореждания за отстраняване на неизправности, извършен е инструктаж на персонала за спазване на пожарните правила и норми. Служители на РУ при ОДМВР - Русе по места провеждат срещи с органите местната власт за планиране и координиране на мерки за опазване на обществения ред, безопасността на движението и съвместни проверки.

В дните преди и след 8 декември са планирани специализирани полицейски операции за осигуряване на добър обществен ред и безопасно движение по пътищата, с оглед очаквания по-интензивен трафик. Засилен ще е контролът по спазването на изискванията на ЗДВП, за: управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози, установяване на неправоспособни водачи, техническа изправност на автомобилите, наличие на валидна застраховка „Гражданска отговорност“ и т.н. В периода преди, по време и след празника се предвижда да има засилено полицейското присъствие в районите около обектите, където ще се провеждат организирани събирания и тържества. При натоварен трафик полицейски служители ще регулират и подпомагат движението по пътищата.

От ОДМВР - Русе призовават студентите за разумно и безопасно поведение. Гражданите, които забележат неправомерни прояви или станат свидетели на нарушения на обществения ред и правилата за безопасно движение, незабавно да сигнализират на тел.112 или в най-близкото полицейско управление.

Отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция” – МВР е подготвил Практически препоръки за безопасно движение по време на студентския празник8 декември. Може да ги прочетете в прикачения документ в линка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Меверейко
    Моите башибозуци и еничери пак ще мелят наред невинни, че трябва някъде да им излиза зобта дето вземат! След футболните фенчета, сега студентчетата са на ред! Гласим и водното оръдие! ХАХАХАХАХА
  • 4
    2
    Любопитко
    Понеже, дописката е очевидно копи-пейст от някое милиционерско творение, ме напъва да попитам. Какво точно означава: "тематични проверки" ? Ъ? Какво точно е: "след употреба на алкохол или негов аналог" ?! И плащаме заплати на тия които са сътворили това?
  • 6
    1
    Иван Шишков
    Това са студенти - учат висше образование, хора на науката, изкуствата и културата. Това е цветът на нацията, най-умните и кадърни млади хора. Защо полицията ще се приготвя с мерки, сякаш се очаква талибанско нашествие ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари