МВР показа как изглежда една оранжерия за марихуана

1
Схема за производство и разпространение на марихуана разкриха криминалисти на ОДМВР - Русе
Схема за производство и разпространение на марихуана разкриха криминалисти на ОДМВР - Русе

МВР разпространи кадри, които показват как изглежда една оранжерия за производство на марихуана.

Русенските криминалисти направиха специализирана полицейска операция в борбата срещу разпространението на наркотици, при която разкриха мащабна лаборатория за марихуана в село Новград.

Както вече съобщихме, при акцията са арестувани общо 9 души – седем на място и двама в София. В хода на извършените действия по разследването в две халета и административна постройка са открити 1743 саксии, цялостно изградена система за поливане, отопление и вентилация, както и над 140 килограма суха тревна маса, която при извършен полеви тест реагира на марихуана.

Иззети са ползвани от лицата 3 моторни превозни средства от марките „Рено“, „Мерцедес“ и БМВ, едно от които е товарен автомобил, предназначен за транспортиране с бидони на наркотика, както и множество документи, сочещи към фирми, свързани с покупки на части от оборудването.

По случая се води досъдебно производство. Към настоящия момент осем от лицата са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Русе за срок от 72 часа, като работата по документирането и доказването на престъпната дейност на лицата продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари